Fanatic and punctual Dutchies!
Door: Margriet
Blijf op de hoogte en volg Margriet, Lukas, Gerdina, Arie, Eelke
06 September 2010 | Finland, Salo
Maar goed. Vol goede moed, motivatie, interesse en nieuwsgierigheid liepen we vanochtend rustig met z’n vijven naar school. Wonder boven wonder waren we allemaal op tijd klaar om te vertrekken. Om het wonder compleet te maken, kwamen we er om iets voor 10.00 uur achter dat we alle vijf al fanatiek op de eerste rij zaten te wachten op het begin van de les; collegeblok voor ons, pen in de aanslag. Al met al best lachwekkend; wie in Ede zou zich dit kunnen voorstellen? Aan motivatie dus geen gebrek.
Hoopvol keken we om ons heen; op ons vijven na, zaten er alleen nog twee andere mede-internationale studenten. Net toen we hoopten dat we misschien wel half prive-les zouden krijgen, stroomde de klas aardig luidruchtig vol met ongeveer 25 internationale Degree-students. Zij hebben vorig jaar het eerste jaar Nursing gevolgd en beginnen nu hun tweede jaar. We zijn dus weer een jaartje gezakt haha! Eelke en Margriet doen nu tijdelijk voor de derde keer hun tweede jaar HBO, wat ze natuurlijk een hele eer vinden. Beetje bij beetje kwamen de Degree students ook tijdens de les binnengedruppeld. After one year of studying Nursing in Salo, they still don’t really get the importance of punctuality here in Finland. Iets waar wij ons al goed aan aan het aanpassen zijn, want wij waren op tijd! In ieder geval deze keer dan.
De docente is een Finse, heeft al zo’n 20 jaar als verpleegkundige gewerkt en heeft nu nog wat moeite met Engels. Recently heeft ze besloten om les te gaan geven en vanochtend was de aftrap daarvan. Lichtelijk zenuwachtig heeft ze in haar beste Engels de powerpoint aan ons voorgelezen. Zittende achter haar bureau, lezende vanaf het scherm en af en toe al ronddraaiende met haar stoel voor de afwisseling. Verder kunnen we ons vanavond vermaken met een nieuw spelletje; Take out the spellingsfout! Wat dat betreft wordt ons nu duidelijker waarom ze Martin, Jenny en Marjet laten overvliegen vanuit Nederland om in Finland les te geven.
Ondanks bovenstaande lijkt het wel een aardige vrouw en lijkt ze veel af te weten van haar werk. Helaas zorgen haar taalbarrierre en het onontwikkelde talent voor het geven van powerpointpresentaties, nu alleen nog wel voor een vermoeilijkte kennisoverdracht.
Desalniettemin zullen wij de volgende keer gewoon weer fanatiek op de eerste rij klaarzitten! We zijn hier natuurlijk niet voor niets en zullen ons eens even van onze beste kan laten zien.
Byebye!
The Dutchies
Foto's van onze reis kunnen jullie bekijken door op de volgende link te klikken: http://picasaweb.google.com/101404240747103510819
Video's van onze reis kunnen jullie bekijken door op de volgende link te klikken: http://www.youtube.com/user/barendrechtarie (Video's staan onder 'uploads' )
06 September 2010 - 10:11
Babs:
whahah zo wij leren hier ook nog eens wat engels;)
mijn complimenten dat jullie op tijd waren zeg... dat herken ik niet in iedereen...;)
nou heel veel plezier en succes met de taalbarriére!
kus babs -
06 September 2010 - 11:19
Bob De Raadt:
Dus toch ook nog ontwikkelingswerk te doen!
Frontwerk!!
Hoi, Bob. -
06 September 2010 - 12:04
Jenny Roeberts:
Beste studenten, ik ben trots op jullie werkhouding. Blijf dit vooral volhouden. Bedankt voor jullie compliment aan onze zijde maar ook voor ons blijft correct Engels een uitdaging, vraag maar aan Margriet. Geniet van deze bijzondere tijd in Finland en ik hoop jullie in Turku te zien. Hartelijke groet, Jenny Roeberts. -
06 September 2010 - 12:16
Dorien (luukjes Mum):
Jullie laten je in ieder geval van je beste kant zien!! en dat jullie op tijd waren had zeker te maken met het feit dat Luuk bedacht eens superkort onder de douche te staan!!!
Succes met het Finse Engels. -
06 September 2010 - 16:41
Tjitske:
Jullie. Op tijd? Allemaal?
You're kidding.
liefs -
06 September 2010 - 18:59
Tanja De Raadt:
Hei hei Gerdina & Friends, Leuk om jullie berichten te lezen!
Dat is wat als de docent niet goed Engels kan. Maar ja na een tijdje zal dat Engels wel beter gaan en kunnen jullie natuurlijk vloeiend Fins ;-)Heel veel plezier gewenst! Hyvää yötä, Tanja -
07 September 2010 - 13:33
Martin Te Lintel H:
hallo nerds,
Nou, ik ben ook trots op jullie hoor. Na vanavond zal blijken dat we niet alleen beter zijn in Engels maar ook in voetbal.