Hilarische momenten en uitdagingen
Door: Just the five of us
Blijf op de hoogte en volg Margriet, Lukas, Gerdina, Arie, Eelke
01 September 2010 | Finland, Salo
Hierbij weer een blog van ons vijven.
Deze week hebben we hard gewerkt aan onze research. Dit konden wij goed doen, omdat we maar een les hebben gehad. Deze les was een introductie van Engels.
Verder hebben wij al aardig wat keren de weg moeten vragen, en hebben de meiden zich afgevraagd welk blauw houten gebouw in Salo nu het gemeentehuis was. Hier moesten we onze huur betalen. Lukas en Arie waren zelf al grandioos verdwaald en wilden niet aan de meiden vertellen welk gebouw ze moesten hebben. Maar de meiden waren (deze keer) wat slimmer dan de jongens. Omdat ons verteld was dat Finnen er niet van houden om in het Engels te worden aangesproken, hebben wij de moed bij elkaar geraapt en toch maar in het Engels de weg gevraagd. Tot onze grote verbazing werd er óf in het Engels geantwoord, óf ging men op zoek naar iemand die wel Engels kon praten! Dus bij deze is die roddel ook weer de wereld uitgeholpen. Finnen zijn hartsikke aardig en behulpzaam.
En nog even wat, we maken echt niet zoveel mee hoor. Omdat we langzaam maar zeker achter de ware persoonlijkheden komen van elkaar, volgt hieronder een opsomming van de gekke gewoontes, karaktertrekken en andere eigenaardige persoonlijke trekjes:
Gerdina:
In Nederland heeft zij de gewoonte om op tijd naar bed te gaan, en dan rond 08.00u weer fris en fruitig naast haar bed te staan.
In Finland is dit niet anders. Zij gaat gelijk met de kippen op stok, en kraait als de haan weer zo vroeg.
Dit alles, en het feit dat haar horloge een KWARTIER voor stond (nu niet meer), leidt er dus toe dat Gerdina altijd op tijd is. Haar geduld is door Margriet, Lukas en Eelke al aardig op de proef gesteld. Deze zijn namelijk nog maar 1 keer op tijd gekomen.
Ook is Gerdina al zo lief geweest om, al drie dagen, haar kookkunsten in de strijd te gooien, en Margriet en Eelke vinden het erg leuk om zich te bemoeien met de water hoeveelheid in de pannen. Uiteraard voelen zij zich hier heeeeeeel schuldig over.
Arie:
Zaterdagavond was er een feestje, en na afloop zijn we naar de plaatselijke discotheek gegaan. Hij heeft zich hier kostelijk vermaakt. Wat betreft alcoholgebruik is hij goed ingeburgerd, maar wat betreft alcoholresistentie moet hij nog even een integratiecurcus volgen. Nadat wij thuis waren gekomen, wilde hij zijn trap betreden, en belande bijna met zijn neus op de grond. Al met al hebben wij erg om hem gelachen.
Daarnaast is is hij zijn sociale netwerk aan het uitbreiden. Hij is veel bij de andere buitenlandse jongens om daar te pokeren en voetballen.
Arie is wel heel lief, hij doet namelijk de afwas.
Lukas:
Lukas is ook lief, helpt mee met de afwas en bakt pannenkoeken.
Daarnaast moet hij zich wel beseffen dat de was niet door de meiden wordt gedaan, dit zal hij dus echt zelf moeten doen!
Hij heeft af en toe wat last van frustraties rondom de research, maar als hij dan even gespuid heeft bij de meiden (over kleuren, vormen en anderszins gevoelens), zet hij zich weer met zijn beste beentje voor!
Dat beentje heeft wel elke keer creatief schoeisel. Zoals jullie misschien op het YouTube-filmpje hebben gezien, was Lukas namelijk zijn schoenen kwijtgeraakt bij het zwembad. Hierdoor heeft hij eerst een paar dagen alleen op zijn wandelschoenen gelopen - heel fanatiek! Ook zijn slippers kwamen nog heel zomers uit de kast. Totdat hij een paar (iets te grote) schoenen onderin de kast van zijn appartement vond. Onder het mom van beter iets dan niets, loopt hij nu dolgelukkig rond op de sneakers van één van de vorige bewoners!
Margriet:
Heeft last van eczeem op haar rechterhand (het breidt zich niet uit en is, gelukkig voor ons, niet besmettelijk), en is daarom naar de plaatselijke apotheek gegaan om daar zalf te halen. Daar werd haar een hormoonzalfje aangesmeerd, en Margriet ging haar verpleegkundige kennis in de strijd gooien. Per slot van rekening heeft Margriet al genoeg hormonen.. She's almost overdosed! Jullie zullen begrijpen dat het vrouwelijk huis nu nog meer vrouwelijke hormonen bezit.
Margriet is haar wilde streken nog niet verleerd, zo gaat ze nooit voor 01.00 naar bed
(behalve afgelopen nacht), en laat ze haar, net gekochte beltegoed, in de bibliotheek van school liggen. ’s Avonds besluit ze om naar school te lopen, met haar sleutel, maar zij wist niet hoe zij naar binnen moest komen. Na een smeekbede aan Lukas, heeft hij haar vergezeld en werd het beltegoed niet gevonden. Een week later, hoort Margriet via via dat het is gevonden, met een blijde glimlach op haar gezicht huppelde Margriet de bieb binnen en vond daar haar geliefde beltegoed. Hulde aan de Finnen!
Eelke:
Eelke voelt zich al helemaal thuis in Finland. Ze gooit te pas en te onpas haar gekste boerse, Duitse en Belgische accenten in de strijd wat ons al tot menige tranen van het lachen heeft geroerd. Helemaal omdat Lukas er nog wel eens in meegaat zorgen zij samen voor hilarische momenten. Daarnaast houdt Eelke het boodschappen doen spannend omdat zij geen suiker, dextrose, fructose, glucose en chocolade mag. Dit is nogal een uitdaging omdat Finnen werkelijk waar overal suiker doorheen gooien. Klein detail is echter ook dat ze geen vlees en vis eet. Voor de rest eet ze alles! Gelukkig weten de meiden hier creatief mee om te gaan. Geef ze ongeveer 2 uur de tijd bij de Lidl en je kunt weer een week vooruit. Oja, Fins heeft Eelke op de woorden 'suiker', 'zoetstof' en 'suikervrij' na helaas nog niet helemaal onder de knie. Dat accent laat dus nog even op zich wachten.
Al met al was het een week van settelen (met als hoogtepunt de servetjes op de muur bij Margriet), inrichten, kaartjes ontvangen, drijfnatte wassen ophangen, veel boodschappen doen, de eerste huur betalen, en gare researchmomenten op school.
We hebben het dus prima naar onze zin met ons allen en we zenden vanuit het Hoge Noorden veel liefde naar jullie!
Foto's van onze reis kunnen jullie bekijken door op de volgende link te klikken: http://picasaweb.google.com/101404240747103510819
Video's van onze reis kunnen jullie bekijken door op de volgende link te klikken: http://www.youtube.com/user/barendrechtarie (Video's staan onder 'uploads' )
02 September 2010 - 20:41
Ina:
Ha Gerdina,
Wat leuk om te lezen dat jij je zo goed vermaak :)
Geniet er maar lekker van!
Liefs Ina -
03 September 2010 - 08:21
Lynn:
Whahaha.... wat schrijven jullie geweldige blogs!!! Ik ben blij dat jullie 't zo naar de zin hebben met elkaar:D
Geniet ervan en ik kijk alweer uit naar de volgende blog!
XxX -
03 September 2010 - 09:32
Babs:
wat een heerlijk verhaal alweer:D klinkt allemaal erg leuk en gezellig!!
geniet er lekker van en het is leuk dat jullie ons zo op de hoogte houden!!:D
xxx