Preparations no 2 - Practical Info
Door: Margriet
Blijf op de hoogte en volg Margriet, Lukas, Gerdina, Arie, Eelke
05 Augustus 2010 | Nederland, Ede
Voor de prakisch-heid even een blog over onze reis en verblijf.
Op zaterdag 21 augustus zullen we dus gaan vertrekken naar Finland! Als alles goed gaat, zullen we op maandag 23 augustus aankomen. Door onder andere de aanwezige vliegangst en het gebrek aan een goede auto, hebben we ervoor gekozen om met de trein en de boot naar Salo te reizen. Een avontuur aan het begin van het echte avontuur dus! Even een overzicht;
Zaterdag 21 Augustus 2010
18.10 Vertrek met trein op Utrecht
Zondag 22 Augustus
11.00 Aankomst op Kopenhagen
15.35 Vertrek Kopenhagen - Denemarken
15.48 Aankomst Malmo - Zweden
16.00 Vertrek Malmo
21.39 Aankomst Stockholm
Zoeken en op één of andere manier naar ons hostel komen.
Slapen in een bed! Heerlijk douchen en op verpleegkundig verantwoorde tijd weer opstaan, aan de koffie en een goede manier bedenken om bij de haven te komen.
Maandag 23 Augustus
07.10 Vertrek Stockholm per boot
18.00 Aankomst Turku
Hopen dat Monica en Katri (onze Finse studenten) er zijn, die ons met de auto ophalen om naar Salo te gaan!
Woensdag en donderdag - Orientation Days
Maandag 30 Augustus – Onze eerste schooldag!
Ondanks dat we onze adressen al een tijdje hebben, hebben we zojuist pas ontdekt dat we allemaal op hetzelfde adres wonen! Erg handig voor ochtend-schreeuwpartijen om op tijd te vertrekken, momentjes om even stoom af te blazen, samen te eten, samen te overleggen en natuurlijk om nachten door te trekken om last-minute-werk te doen!
Dit alles zal plaatsvinden op het adres:
Hakastaronkatu 15
24130 Salo, Finland
Appartement 5B – Margriet
Appartement 5C – Eelke
Appartement 5D – Gerdina
Appartement 6C – Arie
Appartement 6D – Lukas
Altijd handig om te weten voor de verjaardagskaartjes!;)
Wat bellen/smsen betreft zullen we in het begin op onze normale nummers te bereiken zijn. Om uiteindelijk kosten te besparen, zullen we in Finland op zoek gaan naar een goedkope Finse telefoon. Hoogstwaarschijnlijk een Nokia, omdat Salo zo ongeveer de geboortestad van Nokia is en dit dus ook één van de grootste werkgevers is in dit gebied – even een feitje om mee af te sluiten.
Voor zover een beetje de praktische dingen tot nu toe.
In de tussentijd tot 21 Augustus zullen we ons nog bezig houden met zaken aanvragen en regelen, brainstormen voor ons onderzoek, de zenuwen wegslikken, een Finland-meeting op school, to-do-listen maken, werken, een koffer/ trolley/ backpack keuze maken, nadenken over wat we meenemen, stressen, ontstressen, CNN kijken en andere Engelse oefendingen, dromen van wat er gaat komen, uitkijken naar ‘het begin’ en tijdelijk afscheid nemen van onze lieve vrienden, familie en klasgenoten.
Al met al kan ik volgens mij wel namens ons allen spreken als ik zeg dat we er met een dubbel gevoel zin in hebben! We willen eigenlijk niet weg van ons Nederlandse leventje, maar aan de andere kant hebben we heel veel zin om nu eindelijk bijna aan Ons Hoge Noorden Avontuur te beginnen!
Liefs!
07 Augustus 2010 - 22:43
Margriet:
Waah! Elke zaterdag begint er een belletje in m'n hoofd te rinkelen met het besef dat het 'nog 3 weken en 3 uur' - 'nog 2 weken en 15 minuten' tot aan vertrek is.. En op zondag steek ik m'n hoofd gewoon weer in het zand tot aan de volgende zaterdag;)
Nog eventjes! -
08 Augustus 2010 - 10:21
Eelke:
Ik heb hetzelfde..
Nu gaat het echt supersnel! -
11 Augustus 2010 - 20:09
Nanda:
hoi Margriet!
Leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie hoge Noorden avontuur!
Misschien kom je nog wel familie tegen, want een nichtje van Jeroen is 10 jaar geleden naar Finland vertrokken...
Ze woont in Kirkkonummi ofzoiets... ;-)
Hele goede reis alvast & fijne tijd daar!
Lfs uit het Verre Oosten ;-) -
19 Augustus 2010 - 15:51
Esther:
Ga jullie oow zo missen:(... -
25 Augustus 2010 - 07:00
Oud Finlandgangster:
Heej Finlandgangers!
Jullie beginnen wel echt een hele reis!! vliegtuig is wel makkelijker hoor!!
Maar dit gaat vast ook heel leuk worden!!
De meiden zitten in hetzelfde huisje waar ik ook heb gewoond. En huis nummer 6 zit er naast.
Er zitten daar wel 23 huisjes naast elkaar!
Er zit ook een sauna bij en dat is echt heerlijk! Verder kan ik jullie ook nog aanraden om een abonnement op eht zwembad te nemen. Dat is heel goedkoop! Dan kan je fitnissen en zwemmen!
O ja en wij hadden een 2e hands fiets gekocht omdat je nog best wel een eindje van het centrum zit...En daar zit een leuk en goedkoop restaurantje hot chilli!! Een aanrader!Als sudip er nog werkt doe m de groeten!
Het word wel een lang verhaal zo, haha. Maar als ik dit zo van jullie lees herken ik zoveel van vorig jaar!!
Als jullie wat willen weten mogen jullie het altijd vragen!!!
Geniet ervan!!!!!